View Single Post
Eski 15-04-2017, 00:41   #1044
Galip Kuzucu
Ağaç Dostu
 
Galip Kuzucu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2015
Şehir: Balıkesir/gönen
Mesajlar: 1,489
Maydonuz, tere, roka ve semizotu tohumlarını ekmek için toprak hazırlamak lazım. Ben cocopeat kullanmayı tercih ediyorum. Bir kalıp cocopeat yaklaşık 20 lt su eklenerek hazırlanıyor. Hazırlanınca yaklaşık elinozde 70 lt cocopeat olmuş oluyor. Ama bunu hazırlamak için büyük bir varil, bidon vs. gerektiği için ben sadece kalıbın 4/1'ini kullanacağım. Bunun için bana 5 litre su yeterli gelecek. Birde su tutma kapasitesini arttırmak için bir miktar iri perlit kullanacağım. Perlit yatakları ülkemizde İzmir taraflarında bulunmakta ve normalde kaya biçimindedir. Bu kayalar 950 °C'de ısıtıldıklarında mısır gibi patlayarak son hallerini almaktadır.
Cocopeat kalıpları ise hindistan cevizi ağaçından yapılmaktadır. Hindistan cevizi ağaçı kabukları parçalanarak makina yardımı ile şıkıştırılarak kalıplar haline getirilir.

Name:  20170414_125732-1.jpg
Views: 395
Size:  33.5 KB
Name:  20170414_125837-1.jpg
Views: 407
Size:  59.9 KB
Name:  20170414_125932-1-1.jpg
Views: 463
Size:  43.4 KB

Cocopeat kalıbının 4/1'lik kısmını bıçak yardımı ve elle küçük parçalar haline getirerek leğenin içerisine koyuyoruz.

Name:  20170414_130511-1.jpg
Views: 430
Size:  37.6 KB

Sonra leğenin içerisine 5 lt suyumuzu boşaltıyoruz ve cocopeatin suyu çekmesini bekliyoruz.

Name:  20170414_130556-1.jpg
Views: 392
Size:  62.6 KB

Galip Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön