Maydonuz, tere, roka ve semizotu tohumlarını ekmek için toprak hazırlamak lazım. Ben cocopeat kullanmayı tercih ediyorum. Bir kalıp cocopeat yaklaşık 20 lt su eklenerek hazırlanıyor. Hazırlanınca yaklaşık elinozde 70 lt cocopeat olmuş oluyor. Ama bunu hazırlamak için büyük bir varil, bidon vs. gerektiği için ben sadece kalıbın 4/1'ini kullanacağım. Bunun için bana 5 litre su yeterli gelecek. Birde su tutma kapasitesini arttırmak için bir miktar iri perlit kullanacağım. Perlit yatakları ülkemizde İzmir taraflarında bulunmakta ve normalde kaya biçimindedir. Bu kayalar 950 °C'de ısıtıldıklarında mısır gibi patlayarak son hallerini almaktadır.
Cocopeat kalıpları ise hindistan cevizi ağaçından yapılmaktadır. Hindistan cevizi ağaçı kabukları parçalanarak makina yardımı ile şıkıştırılarak kalıplar haline getirilir.
Cocopeat kalıbının 4/1'lik kısmını bıçak yardımı ve elle küçük parçalar haline getirerek leğenin içerisine koyuyoruz.
Sonra leğenin içerisine 5 lt suyumuzu boşaltıyoruz ve cocopeatin suyu çekmesini bekliyoruz.