View Single Post
Eski 11-04-2017, 14:36   #2
feast3874
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-12-2015
ISIRGAN OTU SUYU
Isırgan otunun bünyesinde bulunan bol miktardaki Salisilik Asit; akarsitleri öldürmektedir.
Isırgan Otundan Organik İlaç Yapalım
Gerekli malzemeler (100 KgOrganik İlaç Yapımı için):
1-) 10 Kg Taze Isırgan Otu (Ultrica)
2-) 150 Kg Soğuk Su
3-) 200 Litre Kapasitesinde Dinlendirme Havuzu
Taze Isırgan Otları Dinlendirme Havuzuna doldurulur. Üzerine 150 Litre soğuk su ilave edilir. Üç gün açık havada bekletilir. Üç gün sonra ısırganlar süzülerek ayrılırlar. Çıkarılan (Siyahımsı yeşillikteki) bu su İlacımızın Ana maddesini oluşturacaktır.( Bünyesinde bulunan bol miktardaki Salisilik Asit; akarsitleri öldürmektedir.)
Elde edilen Isırgan suyu Pulverizatöre konulur.
· 250 gramŞeker suda eritilir. Pulverizatöre katılır.
· 100 cc Crop-Set Organik virüs eklenir iyice karıştırılır. (Buradaki Crop-set organik virüs nedir? Ben bilemedim)
Elde ettiğimiz Organik ilaç Sebzelerdeki Kırmızı Örümcek, Yaprak Bitleri, Tiripsler, Şıralı koşnilin ve bazı virüslerle mücadelede kullanılır.
· Yapılan ilaç yaprak altlarına zuhur edecek şekilde atılır.
NOT-1: Isırgan Otu içerisine %50 oranında Taze Ceviz yaprağı katılırsa İnsektisit özelliği artmış olur.
NOT-2: Isırgan suyunun içine 500gr Arap sabunu katılırsa Elma İç kurduna karşı kullanılır.
Ayrıca; Odun külünün Bitkilerin etrafına odun külü hafifçe dökülürse sümüklü böcek ve yılanlara karşı bitkiler engellenmiş oluruz.

Patates bitkisinin yapraklarını ve dallarını doğrayıp üzerini örtecek kadar su koyun, kaynatın. Yapraklar yumuşayıp pişince kapatın kendi soğusun ve sabaha kadar beklesin.Süzün kullanın.Yaprak bitlerine, tırtıllara karşı etkilidir.

Domates bitkisinin yapraklarını ve dallarını doğrayıp üzerini örtecek kadar su koyun.Sabaha kadar beklesin.Süzün kullanın.Yaprak bitlerine, tırtıllara karşı etkilidir.
ALINTIDIR.

BENİM FİKRİM: Şayet ısırgan otu suyu akarsitleri öldürmede başarılı olursa; 100 litre ısırgan suyuna/1 litre Gülleci Bulamacı katarsak, mantar, külleme gibi diğer etmenlere karşı daha etkili olur gibi geliyor. Bununda içine 500 gr Arap Sabunu katarsak elma iç kurduna etkisi artar.

feast3874 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön