Alıntı:
Wetherilt vd. (1991), yabancı orijinli ve yerli çayların mineral
madde bileşimlerini araştırmışlar ve
fosfor (P) miktarını yabancı ve yerli çaylarda sırasıyla
254-343 mg/100g ve 224-256 mg/100 g arasında; kalsiyum miktarını 307-513
mg/100 g ve 286-415 mg/100 g arasında; potasyum (K)
miktarını 1445-1648 mg/100 g ve 1259-1564 mg/100
arasında; bakır (Cu) miktarını 1.5-2.4 mg/100 g ve 2.0-6.0
mg/100 arasında; çinko (Zn) miktarını 2.9-3.5 mg/100 g ve
2.3-3.4 mg/100 g arasında; mangan (Mn) miktarını 53-91
mg/100 g ve 102-140 mg/100 g arasında; magnezyum (Mg)
miktarını 151-202 mg/100 g ve 134-195 mg/100 g arasında
ve demir (Fe) miktarını 13.4-48.7 mg/100 g ve 24.1-44.8
mg/100 g arasında bulmuşlardır.
|
http://www.gidamo.org.tr/resimler/ek...k.pdf?dergi=17
İnsan sağlığı üzerinde etkisi araştırılmış. Araştırma verilerine göre iyi bir potasyum kaynağı. Bunun haricinde yorumlamayı sevgili @Meyvelitepe yapsa daha uygun olur sanırım.