View Single Post
Eski 06-04-2017, 22:46   #21
NesliSezgin
Ağaç Dostu

NesliSezgin's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2016
NesliSezgin/Balkon

[QUOTE=sevgihoca;1501865]Maşallah sayfanızı gezerken mest oldum.Orkideler harika.Orkide yetiştirmede çok başarılı değilim.Benimkinin üsteki yaprakların dip tarafı çürümüş.Sarardı,ben de kopardım.Şimdi en alttaki iki yaprak sağlam duruyor.Yeni yaprak çıkarır mı

Merhaba Sayın Sevgihoca, Ziyaretinize çok sevindim. Orkideler konusunda ben de deneyerek yanılarak araştırma yaparak bişeyler yapmaya çalışıyorum. Sulama konusu son derece hassas Kökler çabuk çürüyor o nedenle orkide çiçekli bile olsa ilk iş ben saksıyı hemen açıyorum sonra kök kısmına sarılmış olan yosun vb gibi şeyleri ayırıp kurutup tekrar saksıya alıyorum çünkü yosun işi zor..sulama yaparken de gövdeye gelmeyecek şekilde daldirma işlemi yapıyorum üstten sulama yapınca gövde ve yaprak arasına giren su ne yazık ki sararma çürüme gibi sonuçlara varıyor ve ışık direk yakıcı bir şekilde geldiğinde de aynı durum olabiliyor. Sizin ki hangi nedenle oldu bilemiyorum ama bunlara ben dikkat ediyorum. Artık çiçek saplarını da kesmeyi bıraktım kuruyacaksa da kendi insiyatifinde..Mutfak nem bakımından onlara çok iyi geliyor benim bildiklerim bunlar umarım sizinde bol çiçekli orkideleriniz olur.. Bu arada sulama aralığı kış aylarında 15 günü buluyor benim. Yazın ise bir hafta kadar bekliyorum. Sevgilerimle.

NesliSezgin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön