View Single Post
Eski 05-04-2017, 23:49   #280
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tabus Mesajı Göster
Tohumdan yeni bireyler üretmek geniş bir bilgi gerektirir. Aslında çimlenip de çürüdüğü/kuruduğu söz konusu ise, büyük ihtimalle fungus/mantar etkisidir. Ama nasıl ve ne derinlikteki bir toprağa/kaba diktiğiniz, sulama sıklığı, güneş/gölge, sıcak /ılık/ soğuk nasıl bir ortamda sakladığınız, çimlendikten sonra yer değişimi yapıp yapmadığınız gibi bazı bilgiler verilmiş olsaydı daha sağlıklı önerilerim olurdu.
Ben sökmeye kıyamadığım için tohumdan bahçe ortamında yetiştirdim, 2 yıl oldu tamamı sağlıklı durumdalar.3 yıldan önce çiçeklenmesi çok zor..Ortalama 3-5 yıldır.Taze tohumun çimlenmesi kolaydır (2-4 hafta). Maalesef Türkçe kaynaklar hem yetersiz hem de bazı yanlışlarla dolu..Çoğunlukla soğanlı bitkilerin yetiştirilmesi hakkındaki genel bilgileri verir..
kolay bir bitkiye benziyor aslında.20 tohumdan 19 tanesi çimlendi benim.şuan 3. yapraklarını çıkarıyorlar.şimdiye kadar tek bir yaprak bile sararmadı.görünümleri de gayet iyi.ilk iki yıl dokunmayacağım 3.yıl ise seyreltip uygun saksıya dikimi yapacağım.yani kum zambağı diye deniz kumuna ekilmediği sürece bence o kadar da zor bi çiçek değil. ev ortamında yaprak dökecek mi bilmiyorum ama yıl boyu pencerinin önünde yeşil tutabilirsem soğanların çiçek açma süresini kısaltabilirim diye düşünüyorum...

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön