Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız
Yok öldü onlar kesin tek bir tane kaldı o şimdi kurumuş sağanı sarmısak dişi kadar olmuş sulamaya devam edeyim mi yoksa bırakayım uyusun mu. Tekrar ne zaman sulamaya başlamam lazım...
Samandağ sahiline gittiğimde ilk iş olarak o kumlardan soğan çıkarmaya çalışmak olacak çok zor ama deneyeceğim. Tohumları bulduğumda denedim ama çok ama çok derinde soğanlara ulaşamadım.
|
Tohumdan yeni bireyler üretmek geniş bir bilgi gerektirir. Aslında çimlenip de çürüdüğü/kuruduğu söz konusu ise, büyük ihtimalle fungus/mantar etkisidir. Ama nasıl ve ne derinlikteki bir toprağa/kaba diktiğiniz, sulama sıklığı, güneş/gölge, sıcak /ılık/ soğuk nasıl bir ortamda sakladığınız, çimlendikten sonra yer değişimi yapıp yapmadığınız gibi bazı bilgiler verilmiş olsaydı daha sağlıklı önerilerim olurdu.
Ben sökmeye kıyamadığım için tohumdan bahçe ortamında yetiştirdim, 2 yıl oldu tamamı sağlıklı durumdalar.3 yıldan önce çiçeklenmesi çok zor..Ortalama 3-5 yıldır.Taze tohumun çimlenmesi kolaydır (2-4 hafta). Maalesef Türkçe kaynaklar hem yetersiz hem de bazı yanlışlarla dolu..Çoğunlukla soğanlı bitkilerin yetiştirilmesi hakkındaki genel bilgileri verir..