View Single Post
Eski 05-04-2017, 23:36   #279
tabus
Ağaç Dostu

tabus's Avatar

Giriş Tarihi: 20-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi eceyıldız Mesajı Göster
Yok öldü onlar kesin tek bir tane kaldı o şimdi kurumuş sağanı sarmısak dişi kadar olmuş sulamaya devam edeyim mi yoksa bırakayım uyusun mu. Tekrar ne zaman sulamaya başlamam lazım...

Samandağ sahiline gittiğimde ilk iş olarak o kumlardan soğan çıkarmaya çalışmak olacak çok zor ama deneyeceğim. Tohumları bulduğumda denedim ama çok ama çok derinde soğanlara ulaşamadım.
Tohumdan yeni bireyler üretmek geniş bir bilgi gerektirir. Aslında çimlenip de çürüdüğü/kuruduğu söz konusu ise, büyük ihtimalle fungus/mantar etkisidir. Ama nasıl ve ne derinlikteki bir toprağa/kaba diktiğiniz, sulama sıklığı, güneş/gölge, sıcak /ılık/ soğuk nasıl bir ortamda sakladığınız, çimlendikten sonra yer değişimi yapıp yapmadığınız gibi bazı bilgiler verilmiş olsaydı daha sağlıklı önerilerim olurdu.
Ben sökmeye kıyamadığım için tohumdan bahçe ortamında yetiştirdim, 2 yıl oldu tamamı sağlıklı durumdalar.3 yıldan önce çiçeklenmesi çok zor..Ortalama 3-5 yıldır.Taze tohumun çimlenmesi kolaydır (2-4 hafta). Maalesef Türkçe kaynaklar hem yetersiz hem de bazı yanlışlarla dolu..Çoğunlukla soğanlı bitkilerin yetiştirilmesi hakkındaki genel bilgileri verir..

tabus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön