View Single Post
Eski 04-04-2017, 09:37   #1
feast3874
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-12-2015
Herkese selamlar;
Konuyu baştan sona inceledim. gerçekten her bitki sahibi için çok faydalı bilgiler mevcut. Emeği geçen, bilgi veren herkese şükranlarımı sunarım. Benim anladığım kadarıyla bitkilerimiz için hem;
''İnteksisit tir; yani böcek vb.öldürücü,

Akarisit tir; yani Örümcek vb. öldürürcü,

Fungisit tir; yani fundal_ mantar öldürücü'' olan GÜLLECİ BULAMACI. Bunun yanında organik bir bileşen. Bununla beraber KAOLİN ve DELFİN de kullanılırsa etkisi biraz daha artıyor mu? artmıyor mu? tam olarak anlamadım. DELFİN tek başına meyve iç kurduna ve tırtıllara yeterli mi? Bazı yerlerde KAOLİN'inde Ceviz İç kurduna iyi geldiği söyleniyor. Bazı arkadaşlar GÜLLECİ BULAMACI'nın da ceviz iç kurduna iyi geldiğini söylüyor.

Benim şöyle bir talebim, istirhamım olacak: Özellikle GÜLLECİ BULAMACI, KAOLİN VE DELFİN in hangi zararlılara ne kadar yeterli geldiğini, beraber kullanılırsa etkisinin ne kadar olduğu, veya ayrı ayrı kullanılırsa etkisinin ne derece yeterli olduğunu;
GÜLLECİ BULAMACI, KAOLİN VE DELFİN in hangi bitkilere hangi zamanda ne kadar kullanılacağı (bitki yaprak çıkarırken veya çiçek halindeyken kullanılırsa bir zararının olup olmadığı) hakkında deneyimi, araştırması olan, veya bu konuda bilgi sahibi olupta bunları ayrı ayrı ve birlikte kullanımını tablo halinde yapacak olan olursa çok faydalı bir klavuz olacağı kanaatindeyim. TEŞEKKÜR EDERİM.

ÖRNEKTİR.

AĞAÇ ADI BİLEŞEN ADI KULLANIM DOZU KULLANIM ZAMANI ETKİSİ NE İÇİN KULLANILDIĞI

Ceviz Gülleci B. 100 L/1 L Bitki Çiçekken %80 iç kurdu,mantar
Elma Gülleci&Kaolin 100L/1L gb&100 gr Ka. Meyve nohut kadarken %90 mantar,güneş yanıklığı
vs.

Ben burada tablo oluşturmayı bilmiyorum ama anlatmak istediğimi şöyle açıklamak istiyorum. Benim aklıma gelenler bunlar, bunlara ilaveler ve çıkarmalar yapılabilir.

MERAK ETTİĞİM KONULARDAN BİR TANESİ DE; Tohumdan yeni filinlenen bir meyve fidanına(badem, ceviz) gibi ne zaman gülleci bulamacı veya kaolin uygulaması yapabiliriz. Yeni çıkan bir badem, ceviz fidesine fare, tavşan gibi kemiriciler zarar verebiliyor. Gülleci bulamacı uygulasak uzak tutabilirmiyiz?

Düzenleyen feast3874 : 06-04-2017 saat 12:35
feast3874 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön