Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48
Sevgili Sûz-i Dilârâ bu gün bende orkide ağacı ve su yasemini tohumlarını ektim.iki gün nemli pamuk içinde şişmesini beklettim. tabi buna mercan ağacı tohumunu da dahildi.fakat hiç bir şişkinlik göremeyince, hafif bir çentik atıp bu geceyi suda bekletip yarın ekeceğim. iki tanede selluka tohumum var. inşallah çimlendirmeyi başarırız. ayrca bahçe vanilyası tomurcuklarını göstermeye başladı bir ara fotoğrafını paylaşırım. diğer çalı adını sordum cevap veren olmadı. sizce pembe çiçekli prenses çiçeği olabilir mi? sevgiler.......
|
Hadi inşallah hepsi çimlenirler Münevver hanım
İnanın o bitkinin ismi hakkında hiçbir fikrim yok. Tek hatırladığım sevgili gilan'ın bahçe sayfasında rastladığım, orada da isim verilmiyordu sanırım
Balkonumdan devam edelim. Sayın alys'in hediye nergislerinden açmayan kalmadı, bir kısmı da ben yokken açmış. Bunlar en sona kalan ve kokulu olanlar.
Bir ay olmadı, zambak saksılarını boşaltıp yavruları ayırmıştım. Anaçları ayrı saksıya yavruları ayrı saksıya. Yavrular da anaçlar da geliyorlar bakalım anaçlar çiçek verecekler mi bu sene.
Frezya mevsimi, biraz da onlardan ekleyelim. Keşke mis kokularını duyabilseniz.