View Single Post
Eski 20-03-2017, 17:36   #550
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Bugün tohum ektim, kendimi biraz geç kalmış hissediyorum, bu işleri şubat ortasında hallederdim geçen yıllarda.

Neler ektim; Önce mercan ağacı tohumları, sonbaharda burada bir seraya gitmiştim, bitkileri almış, çıkışta çiçekli zamanından beri gözüme kestirdiğim mercan ağacının tohumlarını kontrol etmek için durmuştum.

Tohumlar yeşildi ama yerleri kontrol edince geçen yıldan düşenleri, kabuklarının içinde muhafaza edili şekilde bulunca çok da sevinmiştim. Onları topladım, her zamanki gibi seradan birine söyleyip iznimi de aldım. İyi ki toplamışım, zavallı, saksılı minik ağaç donmuş, seranın içinde hem de. Onu da budamışlar, taze tohumlar da gitmiş çöpe.

Sonra, titanopsis, kaktüs ve sukulent tohumları ektim, sevgili A_Nomad, "uzun sürer büyümeleri" dedi bir telefon konuşmamızda ama n'apayım, izlemeyi de seviyorum, tohumların büyümesini.

Bir de yabanî bergamot ektim, büyük bir iştahla

Unutmadan üç adet shu mei (bu isme bayıldım), su yasemini tohumunu da ektim minik kaplara.

Daha ekilecekler çoookk, peygamber çiçekleri (pembe, beyaz, kırmızı, mavi), köyden getirdiğim papatya tohumları, kudret narı, etobur tohumları (yağmur yağmasını bekliyorum, yağmur suyuyla sulanıyormuş ya, dolaba biraz su stoklamam lâzım).

Bir de fotoğraf ekleyeyim, renksiz olmasın mesaj.

Eklenen Resimler

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön