Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca
Erkan bey'in getirttiği Carolina tohumlarını 12 Şubat günü ekmiştim. 24 Şubat'tan başlayarak çimlendiler. 15 tohumdan 11'i çimlendi. Bu yüksek bir çimlenme oranı diye düşünüyorum. ( Bu vesileyle Erkan bey'e tekrar teşekkürler )
Sıkıntı şurada: Aralarında 3-5 gün çimlenme farkı olan bazı tohumların, tüm şartlar aynı olmasına rağmen neden bu kadar büyüme farkı var? Bazıları 4. yaprağı çıkarmaya hazırlanırken bazıları çıktığı gibi zayıf-cılız bir şekilde duruyor.
Gelişimi hızlı olanları şaşırtma zamanı gelmiş mi, ne dersiniz ? Şaşırtma yaparken köklere zarar vermekten korkuyorum
İşte benim Carolinalar :
|
Sn.
Erdal Hoca bu tarz acı biberlerin gelişimleri ilk zamanlarda çok yavaş ilerliyor kendi aralarında bile farklılık gösterebiliyorlar. Bhut Jolokia yetiştirdim geçen yıl ilk zamanlarda çok nazlandı fakat son zamanlarda atağa geçti ve verimli oldular. Tabi çok güneş alanla az güneş alanlar arasında farklar oldu. Bazı denemeler yaptık ..
Siz ellemeyin fideleri bulunduğu kapta ortamda gelişimlerini izleyin yavaşda olsa gelişme gösterir. Şaşırtmak için çok erken bence .. Kolay gelsin