View Single Post
Eski 09-03-2017, 21:51   #2199
Poyrazs
Ağaçsever

Poyrazs's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2017
Türkiye ortalamasinin 18 kg larda oldugunu duydum ben gemlik tipi icin. fakat uygun bakim ve surwkli ilgiyle 45 50 kg verim aldigini soyleyenler var ama bu cok goreceli şöyleki dayimlarin akcay tarafinda bakimsiz agaclarindan agac basi 2 kg cikkiyor hemen yan köylerinde arkadasimin ailesinin zeytinliginden her yil 15 25 arasi aldigini soyluyor(ağaç başı). Benim bolgemde(bursa) ayni sekilde profesyonel yapip 40 kglardan bahsedenlerde var kara duzen birseyler yapip 10 15 arasi alanda. Biraz ilgi biraz bilgi biraz tecrube birazda kismet bu isler. arazinin toprak yapısı, meevkisi, çevresi, ağaçların mesafesi, türü, sulaması, budaması, ilacı vs... diye uzayan pek çok neden var verimi etkileyen 20 kg alıcam dersin 2 de alabilirsin 40 da bence.

gemlikte tanıştığım, profesyonel olarak bu işi yapan birinin çok hoşuma giden altın bir nasihatı oldu yakın zamanda " 22 dönüm altında bu işi yapan bahçecidir (beni kast ediyor sen bahçeci olacaksın kiloydu verimdi bunlara çok takılma yapman gerekeni keyifle yap beklentini de yüksek tutma her zaman mutlu olursun " sevgiler..

Düzenleyen Poyrazs : 09-03-2017 saat 22:46
Poyrazs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön