Sınavlar nedeni ile biraz ara vermek zorunda kaldım ama aklım fikrim orkidelerimde diğer bitkilerimde, son zamanlarda kedi kumunda menekşe ve orkide yetiştirme üzerine bir nevi deneyler yapıyorum bakalım

orkideler konusunda ben de deneyerek gozlemleyerek bişeyler yapıyorum şuan 7 tane orkidem var daha önce salonda tutuyordum ama şimdi hepsi mutfakta ve hallerinden memnun gorunuyorlar 5 tanesi çiçekli ve onlar için de toprak değişimi yapacağım sanırım hepsini kedi kumuna taşrım çok dayanıklı bir bitki bence korkmayın bir tane alın ve deneyin sonra vazgeçemeyecek ve evinizi zamanla orkidelerle dolduracak siniz okuduğum her yerde çiçek sapını şu boğumdan bu boğumdan kesin diye çok yanlış uygulamalar yaptım ama nacizane fikrim çiçek dalını kesmemek çok daha iyi bu şekilde orkidesinden sürekli çiçek alan ve hatta yavru elde eden insanlar gördüm eğer kök problemi yoksa en iyisi kendi hallerinde bırakmak çünkü o yeni çiçek dali vermeye de dalın kurumasına da kendi karar veriyor zaten sevgiler..