Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zerlanist
Aslında haklısınız, denenmiş ve sonuç alınmış metodlar her zaman daha iyidir. Lakin bende zeytin deyince akan sular duruyor, Saroz körfezi ve Şarköy aynı iklimsel özelliklere sahipler, Trakya' nın karasal ikliminden ikiside etkilenmiyor. Bölge de -8 ve altı sıcaklık yaşandığını hemen hiç görmedim duymadım diyebilirim. Sadece yöre halkı daha evvel hiç zeytin dikmemiş, bu konuda ilk olmak isterim açıkçası. Bu işi bulabileceğim en profesyonel ekip ile yapmak istiyorum, sizler kadar bilgim elbette yok, ama biliyorum ki ne olursa olsun temeli ve nasıl start aldığı sürecin en önemli aralığı. Tavsiye ettiğiniz türlerden oluşmuş, yaklaşık 300 ağaçlık, iyi tesis edilmiş bir bahçe kurduğumuzu varsayalım, olgunlaştığı vakit, yıllık kar bakımından nasıl bir tahminde bulunulabilir?
|
Arbequina çeşidini bir araştırın. Sık dikim ve bodur yapı. Yağ kalitesi iyi. İspanyollar Avrupa'ya onu iyi pazarlıyor. Erken yaşta mahsül almaya başlarsınız. Taneler bildiğimiz sofralıklardan küçük fakat lezzeti iyi. Bu bir meydan okumadır geleneksel çeşitlere.
Gemlik ve Ayvalık/Edremit çeşidi çok dikim yapıldı.