Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 28-02-2017, 07:12   #946
Guernica
Yeni Üye

Guernica's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2016
Sayın TCM benim arazinin rakımı 1400 metrelerde, yani sizin iklimden epey sert koşullar var bizim toprakta. Bahçeyi aldığım amca ile irtibatımız sürüyor, neyi nasıl yapacağım konusunda bana yol gösteriyor sağ olsun. Onun dediğine göre, ıhlamur sizin o tarafta çok güzel yetişirken bizim tarafta soğuktan zarar görürmüş çok. Yerel bilgi ve zamana yayılmış gözlem bana yol gösterecektir. Bahçeyi alalı daha 6 ay olduğu için gözleme ve tecrübe sahibi kişilerin yol göstermeleri önemli.

Kısaca durumdan bahsetmek gerekirse, daha çok bostan olarak ekim yapılan 7.5 dönümlük bir bahçe benimkisi. İçinde 15 elma ve 85 ceviz ağacı var. Ben ağaç sayısını arttırmayı planlıyorum bu yıl için. Bu yıl yaklaşık 30 adet kestane ve birkaç meyve ağacı daha ekmeyi planladım. Torbalı Fidan Müdürlüğüne uğrayıp görüş aldım geçenlerde. Bana fidanlarımı Yeniköy'deki fidanlıktan almamı, böylelikle irtifa farkını azaltarak dikilen fidanların yaşama şansını arttırabileceğimi söylediler. Nisan'ı bekliyorum.

Paylaştığınız fotoğraflardan sizin bahçenizin yerini az çok çıkardım. Mevsim dönünce merhaba demek üzere size uğramayı çok isterim.

Guernica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön