View Single Post
Eski 27-02-2017, 20:29   #23
ahmetmesut
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-05-2016
Post yaklaşık 3 ay kadar üstteki fotoğraftaki gibi kaldıktan sonra gölge ve serin bir yere alındı, son gidişimde, ilgilenme fırsatı bulabildim ancak. Deri kısmı gayet yumuşaktı, et ve yağ artıkşarını iyice kazıdım ve çok güzel bir görüntü çıktı ortaya ancak yün kısmı pis olduğu için yıkamak lazımdı. Banyo içerisinde sıcak suyla çeşitli deterjanlar ve saatler boyu uğraşlarıma rağmen temizleyemedim. Çareyi çamaşır makinasında buldum bende. Postu yastık kılıfı içerisine koyarak 40 derecede bir kez yıkadım yine temizlenmedi, bu işlemi üç kez tekrarlayınca ancak biraz temizlenebildi. Neyse dedim olduğu kadarıyla idare edeyim bari. Tabi bu yıkama işlemleri esnasında postun deri kısmı iyice siyahlaştı değişik bir hal aldı. Post ıslak ve çok ağır bir hale gelmişti netice olarak, benim iznim bitmeye başladı. Postu sobanın yanına astım ve orda bir gece bıraktım, sabah kalktığımda post astığım şekilde kalıp gibi kalmış vaziyetteydi. Deri kısmı sertleşmişti. Ama yün kısmı çok yumuşak bir hale gelmişti. Biraz uğraştan sonra düz bir halr getirdim ama yine sertti, üzerine oturulduğunda o kürk hissini vermedi maalesef. Deriyi son olarak gölge bir yere kaldırdım. Belki yeniden işleme ta tutup yumuşatmaya çalışabilirim.

Eklenen Resimler

ahmetmesut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön