View Single Post
Eski 26-02-2017, 08:41   #105
tarku
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba Mesajı Göster
Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.

Çiftçiler domuzlardan dolayı bilhassa buralarda ( Trakya-Uzunköprü) önemli zararlara uğruyorlar.

Fakat mesajlarda da belirtildiği gibi onlar bizin yaşam alanlarımıza değil, biz onların yaşam alanlarına müdahale ediyoruz. hayvanlar için yaşayacak yeri bırakın, nefes alacak alan bırakmıyoruz.

Ne yapsın hayvanlar ?
Meyve bahçemi ilk aldığımda zır cahildim. Meyvecilik konusunda hiç bir bilgim yoktu ve bir zirai ilaç satan kişiyle tanıştırıldım. Ne, nasıl olur? diye sorarkan konu bahçedeki yabani otlara geldi. Bana dediği ilk başta hoşuma gitmemişti ama sonra düşününce çok mantıklı geldi. "Bahçedeki yabani otlar, bahçenin gerçek sahipleri, biz orada misafiriz" demişti.

Bahçemde saksağanlar yuvaya yapıyor, ve meyveleri gagalayıp duruyorlar. Köstebekler her tarafı delik, deşik ediyorlar. Fareler etrafta cirit atıyor. Ayrıca bir baykuşumuz, yüzlerce serçe, 2 şahin, etrafta arada görünen bir tilki ve tabii olmazsa olmaz yılanımız. Meyve yetiştirip para kazanacağım diye bunlardan vaz geçilir mi? Doğayla rekabete girerek kazanmanın imkanı yok. Rüzgara karşı işersen, ne olur?

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön