Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Sayın hobiciakvarist; bir resimden göl olduğunu mu anladınız ve bu kanıya vardınız... şaşkınlık içerisindeyim..
"Akarsa su da zaten su üstü bitkiler genelde olmaz." böyle demişsiniz ve ilk defa duydum açıkçası.. Ayrıca yetiştirilme ortamını bizzat gören biri olarak yazmak istemiştim...
|
Aslında demek istediğim durgun su idi ve varsayımım su üstü bitkisi olduğuna dayanmakta idi.
Alıntı:
Vasabiyi araştırın derim bence...Fikir sahibi olmanız açısından size bir kaç video öneriyorum az çok aklınıza yatar...
|
Öneriniz için teşekkürler. Ben de uydum ve araştırdım. Öğrendim ki ilk varsayımım yanlış mış. Vasabi bir su üstü bitkisi değil. Sucul bitki de değil. Suyu seven sulak ortamı seven bir bitki. Bu nedenle, araştırmalarım sonucu öğrendim ki, vasabi toprakta da yetiştirilebilir! topraksız tarım metodları (hidroponik) olarak da yetiştirilebilir.
Bunu öğrenince çok şaşırdım ve paylaştığınız video'ları dikkatlice izledim. İlk bakışta sanki akan ırmakta yetişiyormuş gibi gözükse de, dikkatli baktığınızda aslında ırmak üstünde yataklar olduğunu ve bu yataklar içinde yetiştiğini görebilirsiniz. Yani aslında vasabi sulu bir toprak karışımında yetişiyor, akan su da değil. Yatakların arasında kanallar var ve bunlar ırmağa bağlı. Sulama işlevi görüyor. Bu nedenle bakıldığı zaman, yetişme tarzı durgun su'ya daha yakın zira toprağın içindeki suyun aktığını söylemek mümkün değil. Video'da bir alet ile toprağın karıştırıldığını da gördüm. Bu da bu çıkarımımı destekledi, zira bu hareket anerobik ortamların oluşmasını engellemesi ve sizin daha önce bahsettiğinizkokuları engellemek için yapılır.
Alıntı:
Tüketilemeyecek düzeyde tat değişimini olduğunu ben demiyorum okuduğum ve duyduğum bilgiler bu yönde...
Tabi ki de deneyip görmenizi isterim... Umarım dener ve yetiştirirsiniz bizde sizin tecrübelerinizi görmüş oluruz...
|
Yeni edindiğim bilgilere baktığım zaman, bu koku oluşmasın diye zaten toprak karıştırılıyor... Yani kokunun sinmesi muhtemel belliki bu ihtimale karşılık karıştırlıyor...
Ben deneyeceğim inşallah. Akvaryum pek mantıklı değil bakıldığında... Normal saksıda yetiştirmeyi düşünüyorum edindiğim bilgiler kapsamında. Beni araştırmaya yönelttiğiniz için teşekkür ederim.