View Single Post
Eski 23-02-2017, 14:40   #5
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi david72 Mesajı Göster
Parayı vermediyseniz ivedi şekilde kendinize başka bir usta bulun. Baklava filan da almayın. Siz öyle davrandıkça o yüz bulacak daha da pişkinleşecek. Başka usta bulamasanız bile işine son verin. Aklı başına gelip işini düzgün yapmaya karar verirse iş mitene kadar para vermeyin. Maalesef ki bu tiyniyette çok insan var ve emin olun çare iyi davranmak kesinlikle değil, empati kurmak yardım etmek falan değil. İŞin kötüsü siz yardım ettikçe sizden istifade edebileceğini daha net görecek.
'Para bende, ne istersem-ne zaman istersem o olacak' moduna girerseniz kimseyi bulamazsınız çalışacak. Vardı öyle arkadaşlar, ilçenin değil ilin bile dışına çıktılar işlerini yaptırabilmek için. Bir liralık işi üç liraya yaptırdı, güzel de oldu, para varsa sonuçta çare de var ama şimdi ufak tefek işler için bile takla atıyor yaptırabilmek için. Klozet akıtıyor diye 200 km. den usta çağrılmaz ki, ama yapacak bir şey yok, adı 'kıl' a çıktı bir kere

Kafam rahat etsin dersen anlaşacaksın müteahhitle, 10 liraysa 13 liraya malolacak ama güzel anlaşıp baskıyı kuracaksın, o da ustanın sırtında boza pişirecek ki, ustalar gıkını çıkaramıyorlar dirayetli müteahhit olunca. Çünkü elleri mahkum.

Sonuçta ne olursa olsun işi azcık bilmen veya bilen birini bilmen gerekiyor. Yoksa her halukarda insanımızın amacı karşısındakini aldatmak olmuş. Haz alıyor adamlar bundan, kandıracak ve akşam kahvede anlatacak; 'tek kat sürdüm boyayı anlamadı enayi' diye.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön