View Single Post
Eski 19-02-2017, 16:42   #824
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
...Nesi farklı bu mübareğin bendekinin aynısı sanki, benimki niye kokmuyor?...

Şunu da merak ediyorum, saksıdaki sümbülün ikinci senesi sanırım ve balkonun da güneş almıyor. Önce maşallah diyelim de bu yıl da çiçek açacak. Önceki yılın çiçeğiyle zamanı gelince kıyaslama yapalım, çiçek sayısı açısından. Bir de Allah ömür verirse ve sen bu evde oturmaya devam edersen seneye bakalım nasıl olacak sümbülcük.
Belki alt türü farklıdır diyeceğim ama öyle olsa görüntüsünde de bir farklılık olurdu sanki, bilemedim... Eşim bile aldı kokusunu, gerçi pek beğenmedi çok ağırmış ona göre ama koku tarifime bakakaldı Bir de diyor ki sen bunca kokuyu nasıl hatırlayabiliyorsun

Sümbülü ve nergisi evvelki sene çiçekli halde satın almıştım, yani geçen sene bendeki ikinci yıllarıydı. Sümbül de nergis de bolca yavruladı ve şu an övünmek gibi olmasın sümbüllerin üçünde, nergislerin de yanlış saymadıysam beşinde tomurcuk var
(Geçen sene tek sümbül çiçeklendi, tek çiçek sapında toplam üç çiçeği vardı. Nergislerin de iki tanesi birer çiçek açmıştı.)

Kardelenin ise bendeki ilk senesi. Tek soğan olarak annem getirmişti, üç soğan olarak uyandı ama sadece biri çiçeklendi

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön