View Single Post
Eski 19-02-2017, 00:31   #21
Charlaux
Ağaç Dostu

Charlaux's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2011
http://i.hizliresim.com/R0LjkY.jpg

Merhaba arkadaslar,

Yukarida gordugunuz Louisiana Orchid Connection'in kendi caprazlamalari (Phal. LOC Magic Zebra (mentawaiensis x zebrina)* – Louisiana Orchid Connection) Phal. LOC Magic Zebra (mentawaiensis x zebrina). Su hasta halimle bile aklimin ucunda oluyor hem orkidelerim hep burasi.Resmi uste koymus bulunmaktayim.Tahmin ediyorum biraz buyuk cikacak kusura bakmayin bir sefercik

Aslinda ogrenme maceram olan orkidelerde soru sormazsam olmaz cunku ogrenemem. Ozellikle yeni bir mevsime girince sorular birikti soruldu cevaplandi. Ben de kendi bildiklerimi,ogrendiklerimi anlatmaya calisiyorum haliyle.Yeri geliyor ben de ogreniyorum, bir bakmisim ogretilecek bilgiler oluyorlar.

Simdi gelelim orkide isimlerinin detaylandirmasina.Farkettiyseniz orkidenin adinin yaninda parantezler var. Bu parantezlerin icinde ilk mentawaiensis yazildigina gore annelik yapan arkadasimiz bu. Zebrina ise pollenlerini getirip ortakliga girmis. Genelde karninda tasiyan orkidenin etkileri daha domine edici olur fakat genler devreye girdigi icin her zaman dogrusu bu diyemeyiz.Bazi phalaenopsisler kendi icinde bile ureyemiyorlar bu gen sebebinden oturu ancak o ayri uzun konu. Kisacasi orkideyi secereli yapan ismi degil yanindaki parantezlerdir. Yoksa Amerika'da pek cok tur var Menthe de bilmem ne bilmem ne diye ama bilmiyorsaniz bunun seceresini o zaman o da NOID dir. Yani sizin kendi orkidenize 'Gul Bayiri' ismini koydugunuzu dusunun;bu orkidenin atalarini acikliyor mu aciklamiyor. Tabii bu hybridler icin gecerli.Bazi turler vardir ki bunlar hybrid degil primarydirler;yani ata turler gibi diyebiliriz.

Bu arada daha cok erken ama bitkiler nasil guzel paketlenir bavuldan sapasaglam cikar bilgilerine sahip olan arkadaslarin yazilarini ya da mesajlarini bekliyor olacagim.

Sevgiler

Charlaux Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön