Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sempre82
Merhaba Mine Hanim,
Gemlik Cinsi Zeytin Ağaçlarimin Meyveleri Hergün Dökülüyor Ve Kuruyor..sik Sulamama Rağmen Bir Türlü önüne Geçemiyorum..yanliş Yaptiğim Birşey Mi Var? Saygilar...
|
zeytinin dökülmesi bana göre iki nedenden olur.
1. zeytinin üzerinde o kadar çok tomurcuk olurki; en iyi hasat veren zeytinde bile bu tomurcukların ancak % 10 u olgun meyveye dönüşür.Ağaç besleyemeyeceği daneyi döker,diğer bir deyişle besleyebileceği kadar daneyi tutar. bu durumda en yüksek verimi almak için gübrelemeye dikkat etmek gerekir derken,gübrelemenin de bilinçli yapılması gerektiğini söylemek gerek.
2. olgunlaşmaya yüz tutmuş veya olgun hale gelmiş danelerin dökülmesi ise , öncelikle zeytin zararlıları ve hastalıkları nedeni iledir.Bu hastalıkların ve zararlıların neler olduğunu çeşitli kaynaklardan öğrenebilirsiniz ben size bku.tarim.gov.tr sitesinde ve youtube da zeytin yetiştirilmesi,zeytin hastalıkları videolarını seyretmenizi ve notlar çıkarmanızı tavsiye ederim. bununla birlikte özellikle; gülleci bulamacı,bordo bulamacı, zeytin güvesi,zeytin sineği,zeytin mantar hastalıkları konularını internette araştırdığınız zaman, zeytinlerinizin neden döküldüğünü ve almanız gereken tedbirlerin neler olduğu hakkında daha geniş görüş sahibi olacağınıza inanıyorum. saygılarımla.