View Single Post
Eski 16-02-2017, 12:40   #23
selezeytini
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 03-05-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 6
Sayın Taşlıbahçe. Sizin anlattığınıza benzerbir şey bizim buralarda Yuvarlama deniliyor. Tam olarak sizin bahsettiğiniz gibi değil ama. Sizin tarifinizi de mutlaka deneyeceğim. Fakat çocukluğumda yapılan bir metot var. Biz bu metotla yapılan zeytine Bastırma derdik. Tıpkı sizin dediğiniz gibi toplandıktan hemen sonra seçme zeytinler yıkanır, bilahare temiz bir çuvala bir kat zeytin, ince bir kat tuz ki mutlaka kaya tuzu kullanılırdı. Sonra bu çuval alçak bir taşın üstüne konur, çuvalın üstüne de oldukça ağır bir taş bastırılır. Takriben üç hafta içinde olgunlaşır. İnanın şimdiye kadar ben böyle lezzetli bir zeytin yemedim. Yalnız bu yöntemle yapılan zeytinin bütün ömrü üç ay oluyor. Sizin ki bayağı bir dayanıyor. Teşekkürler.

selezeytini Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön