View Single Post
Eski 13-02-2017, 07:43   #1
incirli
Ağaç Dostu

incirli's Avatar

Giriş Tarihi: 13-06-2013
incirli / Ankara-Çİftlik (Yakacık Köyü)

Ne zamandır çiftlik resimlerini paylaşayım diyorum ama bizim ufak Eylül den fırsat olmuyordu
Hafta sonu biraz derledim toparladım resimleri.
Annem ve babam yazın burada kalıyorlar. Kışın arada bir uğruyorlar. Gerçi sobamız var kışın da özellikle kar yağınca ayrı bir güzel oluyor fakat soğuk tabi.

Tohumları 2 senedir ağaçlar.net aracılığıyla ben temin ediyorum. Baharda gidip viyollere ekiyoruz. Zaten onlar bahçe düzenini hazırlıyorlar. Yazın da 2 kere uğruyorum. Haziran gibi kiraz,ahududu,kayısı zamanı bir de ağustos gibi domates zamanı.

Ankarayı bilenler için tarif edeyim. Forum Ankara alışveriş merkezine sadece 8 km uzaklıkta. Yakacık köyüne doğru tırmanıyoruz. Yukarıda hava tertemiz ve heryerde ufak tefek evler, bahçeler, hobi bahçeleri vs var.

Yani burası hem merkeze çok yakın, hem de havası temiz, yüksek ve verimli bir arazi.
Etrafa çam ağaçları dikildi. Birkaç seneye kadar çok daha güzel olacak ormanın içinde kalacak arazi.

5 sene kadar önce aldılar araziyi. Burası 500er metre olarak bölünmüş. Ortadan yol geçiyor ve sağlı sollu parsellenmiş araziler var. Bizimkiler 5 parça yani 2,5 dönüm aldılar.

Şimdi böyle olduğuna bakamayın. İlk aldığımızda araziye dikenlerden girilmiyordu. Tek tek temizledik. Taslarını ayıkladık. Özellikle annem ve babam çok emek verdi.

Daha sonra parseller tek tek satılmaya başlandı. İnsanlar ev yapmaya başladı.

Evet bu kadar gevezelik yeter
Biraz da resim koyalım

Evet arazinin tammaı bu şekilde

Eklenen Resimler

Düzenleyen incirli : 13-02-2017 saat 08:20
incirli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön