View Single Post
Eski 08-02-2017, 21:40   #393
kamil35
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acar35 Mesajı Göster
Maşallah bereketli olur inşallah.çok kişinin kovanları kışı çıkaramadan sönmüş.nosemanın değişik bir türü vurmuş arıları bilinmeyen bir hastalık olduğundan ilaçlama yapılmamış ve kovanların çoğu sönmüş.

izmir buca dan bir arı meraklısı abidinacar
Merhaba Abidin bey, ben kaybı yazın Uşak'ta Temmuz ayında arının bir kısmını açlıktan öldürerek yaşadım. Kuraklık...

Şu an için soğuklar sebebiyle arılarımda bir zarar yok. Arılar kışa genç nufusla girer ve yiyecek balları da olursa kayıpsız kışı atlatır. Esas risk; arı erken baharda yavru yaptıktan sonra yağmur ya da soğuk nedeniyle uçamaz, bal ve polen çekemez ise kovan içindeki stok hızla tükenir ve ölümler olur.

Kovanda yavru yok iken arı fazla bal tüketmez. Kovanda yavru varsa tüketim artar. Arı, yavru sağlığı için kovan içini sıcak tutmalıdır, bunun için de bal tüketir.

Arı ölümlerinin büyük bir kısmı arıcı hatasıyla gerçekleşir. Varroa mücadelesi zamanında yapıldığı sürece bal arısı sıkıntı çekmez. Eğer arılarda problem varsa büyük bir oranla sorun insan hatasıdır. Tecrübeyle sabit Saygı ve selamlar...

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön