View Single Post
Eski 04-09-2007, 17:49   #34
kuru.umit
Ağaç Dostu

kuru.umit's Avatar

Giriş Tarihi: 27-05-2007
Peru Anıları (Kutsal vadi 2)

Sevgili sanal gezginler,
Pisac dönüşü yerel bir pazardan biraz alışveriş yapıp Urubamba yolunda bir Lama çiftliğine giriyoruz. Burada geleneksel yöntemlerle Lama ve alpaka yünü imal ediliyor ve dokumalar yapılıyor. Yani aslında bir şov pazarı. Her yerde lama, alpaka ve aynı soydan gelen yünleri yerlere kadar sarkan hayvanlar var. Lamalar devegillerden hayvanlardanmış. Çok otantik bir yer. Civarda dokuma tezgahlarının başında insanlar iş üzerindeler. Grubun profesyonel fotografcısı Mustafa yerlere yatmış vaziyette en iyi fotoyu kapmaya çalışıyor. Kutsal vadi boyunca devam eden Urubamba dağları ve Urubamba nehri boyunca seyahatimizin sonunda Ollantaytambo denilen küçük bir kasabaya varıyoruz. Lama onuruna yapılmış bir şehir olduğunu anlatıyor rehberimiz. Yine dağlar içinde oluşmuş bu kasabanın sırtlarında inka kalesi ve terasları ve İnkaların yiyecek deposu olarak kullandıkları taş yapılar var. Burada harabelere çıkma gücü sadece 2 kişi de var. Biri tabii ki ben, yerel rehber şaşırdı ama ben grubu anlıyorum rakım 3500 lerde geziyoruz. İnsanlar ilaca rağmen nefes nefese. Biz geziyi tamamladık grub kafeye çökmüş, belli dinlenişler. Bu sefer ben mızıkladım ve bir kahve içimi vakit kazandım. Sonra dağıldık köye. İnsanlar harika pozlar veriyor. Yün eğiren kadın bizden aldıkları ile 1 ay geçinir herhalde. Ertesi gün Machu Picchu. Ama orayı zaten anlatmıştım. Bir anlatmadık Titicaca gölü kaldı. Bolivya kısmı daha sonra belki. Çünkü bu iş bayağı zaman alıyor arkadaşlar !!
Gezekalın.

Eklenen Resimler

kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön