View Single Post
Eski 03-02-2017, 21:29   #3
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Ben de fikrimi yazayım.
Ahşap ömür boyu sorun yaratacaktır. Sokak kapımız ahşap, yazın çok sıcaklarda hala açma yapıyor, macunla doldurmak zorunda kalıyorum. Şükrediyorum ki pencereleride ahşap yapmadım. Ev çok güneşe maruz kalıyorsa ahşap riskli, ancak özel fırınlamalarla fabrikasyon çalışan ahşap doğramacılara yaptırılırsa belki sorun yaşanmaz ama onlar bir ev parası kadar fiyat verir.
PVC malzemeyi hiç düşünmedim.
Demir doğrama köy evi için hala kullanılan bir malzeme ancak o da bir kaç senede bir boya bakım ihtiyacı duyacaktır.
Kalan malzeme aliminyum. Yalıtım eksikliği dışında sıfır sorun. Ancak sürgülü değil eski sistem pencereleri tercih etmek lazım, o sistemlerde sineklikte daha sağlıklı. Şimdi yeni bir doğrama görüyorum, eskitilmiş demir doğrama tarzında aliminyum doğramalar, hem sağlam hemde çok yakışacaktır köy evine. Konakta Can döner bu malzeme sanırım yolunuz düşerse bakın o dükkanın doğramalarına. Aliminyumun yalıtımlısıda varmış ama pahalı. Bulunduğunuz yöre poraz ve karayel dışında çok soğuk görecek bir konumda değil, camları çift cam ısı geçirmez yaparsanız aliminyum sizi üzmez. İstediğiniz renk mümkün olacaktır üstelik.
Hayırlısı neyse o olsun.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön