öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim. Bahsetmiş olduğum yeri yaklaşık 2 hafta önce aldım. şimdi istanbuldan tanıdık vasıtasıyla tüketici kredisi çekip alımda nakdi olarak yardım eden babama borcumu ödemek istiyorum. şimdilik önümde hiç bir engel kalmadı desem yeri

şimdi hepinizin sorunlarına/yorumlarına cevap vermek istiyorum;
sayın acar35; şuan aldığım yeri aslında yatırım amaçlı almadım, tabi boğaz kö
prüsünün ve yeni izmir yolunun yapılması fazlasıyla değer katacağı kanaatindeyim. bu konuda sizinle hem fikirdeyim. ama öncelikli amacım istanbuldan 3-4 yıl içerisinde komple ayrılıp aldığım yere taşınmak ve ticari tarım yaparak evimin geçimini sağlamak. ama dediğiniz gibi fazla prim yapması durumunda satmayı tabi düşünebilirim. Projeler konusunda kısmen sizinle aynı fikirdeyim, ama şu bir gerçek ki sayın tarkunun bahsetmiş olduğu gibi güzel memleketimde ne yazıkki rant herşeyden önce geldiği için daha proje taslakları, masabaşında konuşulurken bir kısım parababalarına veya iş adamlarına haberleri uçuruluyor. biz yani halkın haberi olana kadar imar verilmesi ön görülen tüm alanlar birileri tarafından kapatılıyor. geri kalan havza bölgeri,sit alanları,yeşil alan olan kısımlarda gariban halka, projenin merkezi gibi lanse ettirilerek satılıyor.( örnek olarak kanal istanbul projesinde çatalca, silivri,arnavutköy vs. gibi yerler) cevap için tekrar teşekkür ederim
sayın ismail karagülle ; aldığım yerde köy evi ve 2 adet ahırı mevcut. satış işlemleri uzun sürdüğü için çks için ne yazık ki başvuramadım. ama ziraat bankasından kısmen kredilerle ilgili bilgi almak için çok kısa süreliğine uğradım. bahsetmiş olduğunuz tüm kredilerden bankacı arkadaş kısmi olarak bilgilendirdi. sanırım şimdilik hiç birine başvuramayacağım. çünkü ilk işim yavaş yavaş evin tadilatını yapmak olacak, ama dediğiniz gibi tadilat için olan krediyi biraz daha detaylı öğrenerek ilk terciğimi ondan yana kullanabilirim. cevap için tekrar teşekkür ederim
sayın tarku ; memleketin acı hali ve rant durumlarında dolayı size katılıyorum. ne yazık ki gerçekler bahsetmiş olduğunuz gibi. kanal istanbul projesi daha yeni duyulurken haberlerde ve gazate manşetlerinde, kanal projesinin geçeceği güzargahlarda büyük şirketlerin arazilerinden bahsedilmişti. hatta halkçı bir gazete durumun daha da detaylı araştırmasını yaparak, hangi holding ve büyük kuruluşların ne kadar arazisi var tek tek m2 sine kadar teşhir etmişti. şu bir gerçek ki bu zamana kadar hiç bir kamu projesinden dolayı zengin olan veya köşe dönen gariban görmedim. hep parababaların reklamlarını izledik... cevap için tekrar teşekkür ederim
velhasıl kelam sevgili büyüklerim; 29 yaşında bir kardeşiniz olarak şunları söylemek istiyorum. bu genç yaşımda, eşim ve küçük kızım için daha sağlıklı ve sömürülmeyen bir hayat yaşamak için bu adımımı attım. Allah nasip ederse borcum bitene kadar tadilatı yapıp, ticari olarak yetiştirmek istediğim ürünün deneme çalışmalarını 3-4 yıllık bir süre zarfında bitirmeyi planlıyorum. ne zaman deneme çalışmalarım olumlu sonuç verirse hayatımı çanakkalede bir köy evinde geçirmek istiyorum. hayallerimi ve ailemin geleceğini burada kurmak, sağlıklı ömürler geçirmek istiyorum. Allah herkese hayallerini yaşatmayı nasip etsin...