View Single Post
Eski 31-01-2017, 13:40   #282
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şu anda tohumların gelmesi, tasniflenmesi, gidecek arkadaşlara göre guruplandırılması safhasındayız. Kargodan kaynaklanan veya bir kısım tohumlardan kaynaklanan sebeplerle tohumların hepsi merkeze ulaşamamış durumda. Tohumların hepsinin gelmesinden sonra talepte bulunanların taleplerine göre tohumlarının gönderilme aşaması başlayacak. Benim de bulamadığım iki tane tohumu bulduğum için merkeze yeniden göndereceğim.

Tohumların tamamı gelmeden tohumlar yollanmıyor. Tek seferde hepsi gönderilecek.

Önceki yıllarda tohumların erken gelmesi nedeni ile tohumların tamamını ekmeleri yeterli ışık durumu olmadığı için çimlenen tohumlar oldukça uzadı ve kalıcı yerlerine ekilemeden öldüler. Gelen tohumların tamamını ektikleri için sağlıksız kalan fidelerden istedikleri bir verimi de alamadılar. Hepimiz hangi taleplerimiz nasıl karşılandı, ne gelecek vs. merak içindeyiz. Tohum ekme, ürün alma biraz fazla sabır işi olarak görüyorum artık. Ne kadar acele edersek edelim daha iyi büyütme durumumuz olmuyor. Toprak ısınmadan yaptığımız fideler büyümediler. Benim bozulduğu için atmış olduğum domateslerin tohumlarından kendiliğinden çıkanlar dikmiş olduğumuz fidelerden sonra çıkmalarına rağmen onları yakalayıp geçtiler. Aynı cinslerde daha fazla ürün ve büyüklük farkı oluştu.

İyi günler.

Düzenleyen Muda : 31-01-2017 saat 16:40
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön