View Single Post
Eski 29-01-2017, 23:24   #16
ketenhelva
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-01-2013
Sn Saleri, Sn Resulgur, Sn Muda, Sn lonicera, sn Heyyamola, Sn Aslama1994 sıcak ve hoş karşılama için hepinize teşekkür ederim, iyi dileklerinizden dolayı inanın çok mutlu oldum, sagolunuz..

Sn Muda belirtmiş oldugunuz hususta çok haklısınız, sulama sorununu eşimle her fırsat buldugumuz an giderek çözmeye çalışacagız, evlere bakıp ufak tefek işleri yapması için tanıştıgımız birileri var , diger evlerede bakıyordu kendisi, zamanı gelince bu konudada konuşacagız kendisi ile, hatta özellikle sulama konusunda biraz pahalıda olsa gün ayarı, saat ayarı ve ne kadar sulanacagı ayarı yapılabilen aletler var, yani alet haftada sadece cuma günü akşam 21de 15 dakika sulayabiliyor ayarlandıgında belkide böyle bir alet kullanarak sorunu çözebiliriz..Elbette bu yıl deneme yılı olacak, eşim ve bende 2 yıl civarında emekli olacagız, açıkçası bunada güvendik biraz..

Sn Heyyamola verdiginiz bilgiler herkesin işine yarayacak türden, arayıpta bulunmaz, (bulunurda, ama bu netlikte ve bu kolaylıkta olmaz elbette) çok faydalı bilgiler, yazınızı görür görmez bims nedir diye önce afalladım hemen Hz. google'ye danıştım ve ögrendim, faydalanacagımdan emin olabilirsiniz, fasulye konusunda ise saz-kamış **** bambulardan tepede birleştirdigimiz, ayakları 60-70 santim kadar açık ve bir karenin köşelerine saplanmış aleyçik-alaçık denilen (kızılderili çadırı gibi bir şey,gerçi aleyçik yörükler ve türkmenler arasında topak olmayan çadıra verilen isimdirde(ayrıca birde top çadır var)) şeyden yaparak her ayaga 2 adet fasulye tohumu atmayı düşünüyordum, deneyip verim durumunu burada paylaşırım..
Baharat **** salata otları için squarefoot garden denilen şeyi bütün ingiliz kaynaklar öneriyor, topraktan nisbeten farklı besinler çektikleri için bitkilerin birbirlerine zarar vermedikleri, hatta bazen yardımda ettikleri bir sistem, bu sistemi sıkça(yabani ota yol vermeyecek sıklıkta) bitki dikerek deneyecegim.. Hatta büyük yataklardada yoldaş bitki birliktelikleri yapacak gibiyiz, bir yatakta sadece tek bitki olmayacak, yatakların kenarlarınada sık bir şekilde kadife çiçegi ve feslegen ekecegiz..

Eşimde bende çok hevesliyiz, inşallah daha çok ve keyifli paylaşımlar yapacagız..

Tekrar hepinize teşekkür ederim..

Düzenleyen ketenhelva : 05-02-2017 saat 19:16
ketenhelva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön