Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mithatkaraca
eskişehirdeyim ve arıcılığa bir şekilde başlamak istiyorum burada bir kaç yeri araştırdım ne bir kurs ne bir etkinlik nede bir faaliyet çalışması var.... biz bu işi nereden öğreneceğiz nereden bilgi alacağız kim yardım eder bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim....
|
Merhaba Mithat Bey, arıcılık uygulama olmadan öğrenilecek bir iş değildir. Kurslarda tamamen teorik bilgi verilmektedir. Bulunduğunuz yerde kurs açıldığı zaman kursa gitmeniz faydalı olacaktır. Kursta öğrendiğiniz bilgiler uygulama anında anlamını bulacaktır.
Kursa gideyim, arıcılık belgesini bir alayım da sonra bir kaç kovan arı alırım diye düşünür iseniz arıcılığa başlamanız epeyce gecikir ya da başlayamazsınız.
Yakınınızda arıcılık yapan biriyle temasa geçiniz. Bahar geliyor. Arıcılığa başlanacak en uygun mevsim bahardır. Sezon başladığında (Eskişehir'de Mart ayı içinde arı yavru yapmaya başlar) bir arıcıyla birlikte hareket ederseniz; ilk etapta kovan açıp kapatmayı, petek kontrolünü, günlük yumurta, larva ve kapalı yavru gibi bilgileri öğrenirsiniz. Devamı da gelir inşaallah...
Arılıkta bulunmak, arılarla uğraşmak size zevk verirse gerisi gelir. Bir de bakmışsınız 3-5 kovan satın almışsınız

Şimdiden başarılar dilerim.