View Single Post
Eski 29-01-2017, 11:48   #11
hakki_caliskan
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Loa Mesajı Göster
Merhaba, bilenler yardimci olursa cok sevinirim. Yaklasik 3 ay once bauhaustan aldigim gardenyayla ilgili yardim rica ediyorum. Tomurcuklu, gayet yesil yaprakli bir bitki satin aldim. Bazi durumlardan dolayi sulayamadim ve tomurcuklarinin bazilarini doktu. Yaprak uclari kahverengiye dondu. Bir anlamda iyi bir sey yapmisim cunku internette "tomurcuklarini kaybetme pahasina susuz birakin, sonra topragin her yeri islanacak sekilde yikayin bu toprakta biriken tuzlari uzaklastirmaya yarayacaktir ve gereklidir" gibi bir yazi okudum. Derhal kahverengiye donen kisimlari kestim, sulamasini yaptim ve ic mekandan dis mekana tasidim. O gunden beri ustu acik balkonda duruyor. Tomurcuklari uzerinde, dokulme yok, renk degisimi yok. Belki yapraklari biraz koyu yesile donmus olabilir.
Bu tomurcuklar neden acmiyor? Buyume de gozlemlemiyorum. Neyi yanlis yaptim acaba?
Şuan gardenyanın serpilme ve açma zamnı değildir. balkonda bırakın, don ve sıfırın altına düşecek zamanlarda geçici olarak içeri alın. Tomurcukların artması ve açması havaların ısınması ile olur. tomurcukların açmama olayı devam ederse şelatlı demir ve hüvik asit uygulamasını yapabilirsiniz. Ölçülere dikkat edin benim gibi bitkiyi yakmayın

hakki_caliskan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön