View Single Post
Eski 25-01-2017, 11:03   #2100
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Kayseri'de sonbahar da soğuk geçiyor, iki kez soğuklanıp iki kez açıyor olabilir mi?
Sayın verdoque..aslında bu duruma yılda iki kez açtı diyebilmemiz için 13 kasım 2016'da açan bu nergislerin mart 2017'de de açması gerektiğini düşünüyorum..Çünkü bunlar sonbaharda ekilen türler..Yani aynı büyüme periyodunda iki kez açarsa'' iki kez açtılar'' tesbitinde bulunabiliriz..Bekleyelim bakalım, sayın heyyamola'dan bu mart ayındaki haberlerini..

Bence 2017 yılı mart gibi açması gereken Erlicheer'ler yaz boyu sulanan bir alanda sökülmeden durdukları için ve Kayseri'de eylül- ekim-kasım aylarında nergislerin optimum gelişme sağladığı 13-16 derecelerden etkilenip erkenden çiçek saplarını uzatıp açtılar..

Benim bunu Çanakkale'de yapmam mümkün ndeğil..Çünkü aralık ayına kadar o kadar ılıman günler oluyor ki, nergisler bırakın çiçek açmayı 3-5 santimden fazla yaprak bile uzatamıyorlar..

Kayseri'de sanıyorum geçtiğimiz sonbahar uygun bir ortam oluşmuş..bu durum her yıl tekrar eder mi bilemem..tamamen değişken iklim koşullarına bağlı..ayrıca bu büyüme periyodunda önümüzdeki mart ayında da çiçekleneceklerini pek sanmıyorum..

Düzenleyen pria : 25-01-2017 saat 14:23
pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön