View Single Post
Eski 04-09-2007, 12:26   #259
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n.emre Mesajı Göster
Sn. Ali Bey...
F.Benjamina bonsaisi yapmak istiyorum.Yeterince kalın gövde bulamadığım ve kalınlaştırmak için vakit kaybetmek istemediğim için şu yöntemi uygulamam doğru olur mu?
İnce çok sayıda gövdeyi bez şeritler ile sıkıca sarmak ve kaynaşıp kalın bir gövde elde etmek...
Ayrıca gövdenin hemen toprak üzerinde kalan 10 cm.lik kısmına havai köklendirme uygulayarak görsel bir zenginlik elde etmek...
Eğer bu iki fikirinde uygulanabilirliği varsa,(zamanlama,gövdeden kabuk soyma vb. gibi ) teknik bilgi verebilirseniz sevinirim.Saygılar...
Iyi gunler n. emre,
Bircok benjamina inciri birbirine sararak(sac orgusu gibi) kalin bir govde elde edebilirsiniz. Yine de govdelerin birbirine kaynasmasi zaman alir, bu yuzden bonsai ogrenirken sabretmesini de ogrenmelisiniz.

Benjamina incir bir tropik bitkidir ve dogal yasadigi tropik bolgelerde govdesinden ve dallarindan asagiya kokler sarkitir ki bu da agaci cekici ve heybetli gosteriyor. Yanlis anlamadiysam, siz de agacinizda boyle bir goruntu olusmasini istiyorsunuz. Eger dusundugum gibi ise, "yeni basliyanlar icin yardim" forumundaki
"Hava koku olusturma yontemi" basligi altinda verilen bilgiler sana yardimci olacaktir.

Sonbahar geldigi icin bircok bitkide oldugu gibi incirde de buyume yavaslayip duracaktir. Govdeleri simdi sarsan bile buyuk bir gelisme gosterecegini sanmiyorum bu islemi bahardan hemen once yapabilirsin. Incirleri bir birine sardiktan sonra govdeleri birbirleri ile temas ettikleri yerlerden keskin ve temiz bir bicakla cizerseniz daha cabuk kaynasacaklar.
Kolay gelsin.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön