İyi günler;
Daha önce sizinle paylaştığım zeytin çeşidi konusunda bir bilgi veya alternatif olarak manisa turgutlu da zeytincilik yapan bir yetiştiricinin tavsiyesi oldu.Tekir zeytini veya diğer adıyla eşek zeytini. Artıları ve eksileri ile domat trilye ve eşek zeytini
Trilye : Zeytinin toplanma sırasında tek seferde hasat olmaması ve hepsinin aynı anda olgunlaşmaması. Piyasada her zaman talep görmesi .erken verime yatması.
Domat : İşçiliğinin çok olması iyi ürün elde etmek için sürekli ilgilenmek gerekmesi ( İlaçlama , seyreltme gibi ) . Piyasada talep görmesi ve yetişkin ağaçların iyi ürün vermesi
Eşek zeytini **** tekir : Genetik olarak yapısının büyük olmasından dolayı iri tane olarak çıkarılabilmesi. Toplamasının tek seferde yeşil olarak yapılabilmesi. Piyasada talep görmesi. Ancak 5 yıl sonrası bir süreç düşünülürse ülkemizde yatırım yapmak için iyi araştırma yapmak gerek sanırım.
Sizlerle paylaşmak istedim.
|