Bu soruyu Mine Pakkanere danışmak üzere buraya bırakıyorum.
Sayın meyveli tepe daha çok bitki beslenmesini dikkate aldığını,bitki hastalıklardan koruma gibi özellikleri araştırma fırsatının olmadığını belirtmişti.Benim bu konuda iki sorum var:
1-Çaya kadife yaprağı,söğüt yaprağı-dalı-kabuğu gibi bitkilere hastalıklarla mücadelede etkin olduğunu bildiğimiz kimyasal maddeler içeren bu kısımları eklersek kimyasallar tatmin edici derecede suya geçer mi?
2-İkinci olarak ta irfan çayı oksijen verme yoluyla demlenen bir çay.Birde bizim bildiğim bitkiyi suya atıp bekleterek içindekilerin suya geçmesini sağlama var.Hangisi kimyasalların suya geçmesi konusunda daha etkilidir?
Benim ikinci bahsettiğim yol,aşağıdaki tarifteki gibidir:
Bir avuç kadife çiçeği, havanda ezilerek, bulamaç kıvamına getirildikten sonra, 1 litre suyun içinde erittiğiniz 2 kaşık arap sabunu karışımına ekleyin. Bir saat bekletip, süzdükten sonra bitkilerin üzerine püskürtebilirsiniz.
Düzenleyen çamkokusu : 18-01-2017 saat 13:38
Neden: ekleme
|