View Single Post
Eski 14-01-2017, 23:03   #126
deniz_efe
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-10-2014
Merhaba
önceki yaz topladığım 1000 kadar ıhlamur tohumundan hiç birisini çimlendiremedim. Belki daha zordur bilemiyorum ama bu sefer de çelikle çoğaltma yöntemini denemek istiyorum. Çalıştığım yerde yol kenarında çok güzel bir ıhlamur ağacı var ve her sene ağustos sonu gibi muhteşem çiçekler veriyor. Bu ağacın çiçek toplamadan sonraki dönemde budanan dallarının yan kısımlarından çıkan çelikleri kullanmak istiyorum. Aslında fotoğraflardan görebileceğiniz gibi dip sürgünleri de mevcut ve onlardan da alma imkanı var. Fakat ağacın aşılı olması ihtimalinden dolayı kök sürgünlerine pek sıcak bakmıyorum. Şimdi ocak ayı başı itibariyle yer İstanbul olduğu düşünülerek bana detaylı bir yol önermenizi rica ediyorum. Aslında forumda çelik alma ve çoğaltma ile ilgili diğer konuları ve başka kaynaklardan da konuları okudum ve maalesef bende tam bir kafa karışıklığı oluştu.
Şimdi;
- Çelikler için düşündüğüm 1 yıllık çelikler uygun mudur
- Bu çelikleri hangi ayda ve nasıl almalıyım
- Hormon vb. kullanmalı mıyım eğer evetse hangi hormon ve hangi oranda ne kadar nasıl uygulamalıyım
- Köklendirme için nasıl bir ortam uygun olur ve takribi ne kadar zamanda köklenme olur
- Köklenmeden sonraki dönemde neler yapmalıyım
Bu ve buna benzer sorulara anlayabileceğim şekilde cevap verirseniz memnun olurum.

Düzenleyen deniz_efe : 14-01-2017 saat 23:15 Neden: Fotoğraf boyutu küçültüldü.
deniz_efe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön