Karlar düşer... düşer düşer ağlarım...
- Uzun zamandan sonra tekrar yazabildim... Bir süredir bahçemden uzakta kaldım sonunda bir süreliğine bahçemi görebildim...
Kar taneleri her düştüğünde acaba bahçem ne oldu... Mandalinam soğuk yedi mi? Karnabaharlar soğuktan yandı mı? Tünel seramı kapatamadım gibi deli sorular sonunda son buldu...
Ben yokken tabi ki de kimse bahçemle ilgilenmemiş tünel serayı kapatan olmamış mandalinalarım dallarında kar yemiş... Küçük tünel seralarım kar yüzünden zarar görmüş...
Gelelim bahçemize...
Mandalinaların son durumu bazıları dallarında bozulmuş, soğuk yemiş... Her sene soğuktan etkilenmesin diye bol samanlı gübre ile kök kısmını kapatırdım bu sene yapamadım ama zarar fazla görmemiş gibi...
Tünel seralar kardan etkilenmiş, normalde kar yağdığı geceler çıkıp tünel seraların üstünü temizliyordum ancak bu sene yapamadım...Sonuç ortada
Kar erimeye başlayınca yorgun argın halimle bir gazla tünel seranın üstünü örtmeye kalktım ve başardım... Amacım ilk bahar ekimini erken yapmak ve bu sayede ürünleri erken yetiştirmek bunu yapmak içinde kuru toprağa sahip olmak gerekiyor ıslak toprakta hiç bir şey yapılmaz kazılmaz kazsanız bile hep büyük toprak parçaları oluşturursunuz toprağı sıkarsınız bir nevi.. ama toprak kuru olursa işlemesi kolay olur ve ayrıca tünel seraların işlevsel olması için en önemli husus içeride su buharının ve suyun olmamasıdır bu sayede tünel seralarda sağlıklı bitkiler yetiştirirsiniz.
Sonunda seradaki brokolileri toplamaya başladık.... Bir daha seraya brokoli dikermiyim asla dikmem... Çünkü lahanagiller kar yemeden lezzetlenmiyor. Bol yoğurtlu salatası yapıldı...