Bu tip etkinliklerde katılımcıların belli kurallara uymasını beklemek kadar doğal bir şey olamaz. Birçok katılımcının tohumlarına kavuşmayı hevesle, gün sayarak beklediğini tahmin edebiliyorum. O yüzden LojistikMerkezi'nin keyfi ertelemelerden kaçınarak kuralları uygulamasını çok yerinde buldum.
Diğer yandan, yapılan eleştirilerin haklı ya da haksız olmasından bağımsız olarak, gelecek yıl uygulamayı nasıl daha iyi işler hale getiririz diye kafa yormanın bir zararı olmayacağını düşünüyorum. Bu bağlamda, paylaşım sayfasındaki başlıkları düzenleyebilir, hangi başlıkların önemli etiketi alması gerektiğini gözden geçirebilir ve katılımcıların genel prensipleri okuduğunu ve kabul ettiğini onayladıktan sonra paylaşıma girmesini sağlayan bir mekanizma oluşturabiliriz. Tabii forum özellikleri buna elverecek mi bakmak lazım.
Her durumda, yoğunluktan, unutkanlıktan ve belki de umursamazlıktan paylaşım dışı kalanlar olabilir. Bunu kişiselleştirmek ve küsmek yerine etkinliğin sağlıklı işlemesi için somut öneriler sunmayı ve önümüzdeki yıl daha dikkatli olmayı deneyebilirsiniz.
|