Yükseltilmiş yatak yapımında hangi malzemeyi kullanacağıma karar vermeye çalışırken aklım epey karıştı. Sebze yataklarını eğimli bir alana, toprağı kademeli olarak düzleyerek, yerleştireceğim için arka duvarları hem içeriden hem de dışarıdan toprakla temas halinde olacak. O yüzden çürümeye karşı dayanıklı bir ağaç seçmeliyim diye düşündüm. Ancak konuştuğum keresteciler dayanıklılık konusunda pek olumlu konuşmadıkları gibi güven de vermediler

İthal çam, köknar, meşe, kestane, karaçam, kızılçam ve lareks ağaçlarının bahsi geçti ki bunların bazılarının m3 fiyatı 1700 TL'ye kadar çıkıyor.
Emprenyeli mi yoksa emprenyesiz mi olmalı konusunda da tam bir karar veremedim. Aslında genelde doğal olması açısından ham ağaç öneriliyor ancak emprenye de ömrü uzatıyor. Bunun yanında emprenyenin olması gerektiği gibi uygulanmadığına dair uyarıda bulunanlar da oldu: Daldırıp çıkarıyorlarmış, içine işlemiyormuş
vb.
Forumda birçok başlık altında yatak yapma deneyimleri paylaşılmış. Benim özellikle merak ettiğim ise yataklarınız durumu nedir
Örneğin çam kullananlarınki çabuk çürüdü mü, kaç yıl dayandı?
MeyveliTepe, sizin emprenyeli keresteden yaptıklarınız herhalde 5 seneyi tamamladılar. Daha yakın zamandaki bir mesajınızda briket kullandığınızı da okudum. İkisini de denemiş biri olarak düşüncenizi paylaşabilirseniz sevinirim.