Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
Bahçeniz hayırlı olsun. Aramıza hoşgeldiniz.
Bahçenizde suyun olması en büyük nimet. Susuz hayat olmuyor. Arkadaşım gelen suyu havuzlara doldurup sulamayı o şekilde yapıyordu. Sizin de çok rahat yapacağınıza inanıyorum. Duvarları da siz mi yaptırdınız.
Anladığım kadarı ile sadece zeytinlik yapmayı düşünüyorsunuz. Orada gittiğiniz zaman kalmayı istiyorsanız başta dut olmak üzere farklı zamanlarda meyve veren ağaçlardan da dikmenizi öneririm. Bir kısmı olmaz ise diğerlerinden gittiğiniz zaman siz ve çocuklar dalından meyve yiyebilirsiniz. Nasıl olsa hepsi birlikte büyür.
|
Sayın Muda;
Hoşbuldum. Mesajınız için teşekkür ederim.
Su konusunda sorun yaşamamak için önlemlerimizi aştan almayı düşünüyoruz. Evdeki hesap şu şekilde;
- Kuyu ıslah edilecek.
- 2 Adet 10.000lt lik su deposu arazinin üst kısmına yerleştirilecek.
- Benzinli su motoru ile kuyudan depoya su aktarılacak.
- Depodan fidanların sulaması yapılacak.
Hesabın çarşıya uyup uymayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Duvarları ilk mesajda bahsettiğim üzere villa projesi yapmayı düşünen eski sahibi yaptırmış. Çok maliyetli bir işlem ama görüntüsü mükemmel.
Sayenizde fidan konusuna biraz daha değinmem gerektiğini gördüm. Teşekkür ederim. Alt sekiye toplamda 130 adet 4x5 dikim sıklığında Gemlik zeytin fidanı ve 5 adet domat zeytin fidanı dikme planımız var.
Üst sekiye ise genelde kurutmalıklarını yapabileceğimiz, uzun süre muhafazasında sıkıntı olmayan ürünlerden fazla olmak kaydıyla; 30 adet chandler cinsi ceviz, 30 adet ferragnes ve texas cinsi badem, 5 adet nar, 5 adet incir, 5 adet dut, 5 adet erik, 10 adet kiraz vişne, ve bölgede yetişebilecek diğer tüm meyva ağaçlarından 1'er 2'şer adet dikmeyi düşünüyoruz.
Piyasadaki kalitesiz, ihracat fazlası ürünleri tüketmekten o kadar tiksindik ki , mümkünse kendi ürünümüzü kendimiz yetiştirip tüketmek istiyoruz. Bu bağlamda fidan çeşidi önerilerinize açığım. Daha fidan tedarik işlemini zeytin haricinde tamamlamadık.
saygılar.