Ben yeni üye oldum affınıza sormak istediğim bir soru var.
Ben adanadayım ve elimde bitlisten gelen avustralyadan gelen türünü bilmediğim hevesten tezgahztan aldığım değişik esmer kabuklu bir ceviz türüne ait olan tohumları ve mardinden gelmiş olan iki çeşit badem türünüde (badem kabukları kırık suda 1 gün bekledi) torfa ektim belirtmem gerek hiçbir bilgiye sahip değilim. Ve torfu bimden aldım kalitesini bilmiyorum belki iyi **** kötüdür bilen varsada yazarsa sevinirim. **** en iyi sonuç veren torf hangisi ise benimle paylaşırsanız sevinirim.
İlk olarak ektiğim cevizler 1 Gün kadar suda bekledi 2.5 lt pepsi şişesine ekildi altına 8 ated çivi genişliğinde kanal açtım 5 cm torf doldurup az bastırdım cevizi videolardaki gibi yerleştirdim üzerinede aynı torftan 6-8 cm daha ilave edip ilk suyunu verdim. Bademlerede aynısını uyguladım ama onun torfu 3 cm Altta ve 3 cm üste torf koyup bademleri videoda ki gibi yerleştirip suyunu verdim.
SORU : Adana şartlarında ektiğim bu ceeviz ve bademler havalar zaten soğuk olduğu için dışarda tutuyorum 01/01/2017 ektim 3 gün oldu yani NE SIKLIKLA SULAMAM GEREK - HANGİSİ GÜNEŞTE HANGİSİ GÖLGEDE OLMALI - **** HANGİSİ NE ARALIKLARLA GÜNEŞ IŞIĞI GÖRMELİ - YERİNİN DEĞİŞMESİ SIKINTI YAPARMI BUNLAR AÇISINDAN bazı türler strese girebilir diye okumuştum teşekkürler. Resmileride koyucam inşallah
|