View Single Post
Eski 04-01-2017, 09:35   #10
nurdangul
Yeni Üye

nurdangul's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2015
doğal fungusitler

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurdangul Mesajı Göster
benim de ceviz antraknozu ile başım dertte.13 dönüm ceviz bahçem var.8 yaşında ve en büyük problemim antraknoz.Bıgüne kadar doğal olsun diye hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadım.organik ilaç ta kullanmadım.ama bu sene bir şeyler yapmak zorundayım.belirttiğiniz ilaçları araştırıcam ama benim aklımda başka bir şey var.
kekik suyu
sarımsak suyu gibi bitki ekstratları karışımları hazır halde ülkem,zde satılıyor mu tarımda kullanılmak üzere.
ben mantarda kekik,sarımsak,karanfil,zerdaçal vb.çok etkili olacağını düşünüyorum.Bireysel sağlığımda mantarla çok uğraştığım için bunun bitkilerde de etkili olacağını düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim.
böyle hazır karışımlar yoksa kendimiz kekik suyu sarımsak suyu yapıp ağaç diplerindeki otlara yapraklar dallara bunu ağaçlar uyanmadan püskürtsek etkili olur mu acaba.
sonuçta ağaçların altındaki yaprak,dal,ot pek temizlemek mümkün olmuyor.illaki kalıyor.teşekkürler.deneyimli arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa sevinirim.
belirtmeyi unutmuşum.Öncelikli olarak EM (etkin mikroorganizmalar) kullanmaya karar verdim.Bu uygulamayı yapan arkadaşlar sitede var oları takip etmeye çalışıyorum.ancak EM5+EMFPE Birlikte kullandığımda ekonomik olarak bana ağır geliyor.sadece EMA kullansam ağaçlar uyanmadan mart başı gibi ağaç diplerindeki kuru otlara yapraklara EMA püskürtsem buradaki yararlı bakterileri çoğaltmayı sağlarsam Antraknoza neden olan zararlı bakterileri etkisiz hale getirmede etkisi olabilir mi acaba.
yani mantığım şu zararlıyı direkt yok etmektense yararlı bakterilerin sayısını arttırarak zararlıları kontrol altına almak.İnsan bünyesi ile ilgili bağlantı kuracak olursak vücudumuzda hem zararlı hem yararlı bakteriler var doğalımızda.zararlıların sayısı artınca hastalık ortaya çıkıyor.asıl edavi antıbiyotik ya da besin desteği almak değil probiyotıklerle vücudumuzdaki yararlı bakteri oranını arttırmaktır.Bu en doğal tedavi şeklidir bunu ceviz bahçesi için de düşünebilir miyiz? teşekkürler

nurdangul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön