View Single Post
Eski 03-09-2007, 16:27   #26
kuru.umit
Ağaç Dostu
 
kuru.umit's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-05-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 712
Peru Anıları (Cusco-İnkalar 1)

Sevgili Sanal gezginler,
Peruyu coğrafik olarak 3 bölgeye ayırıyorlar. Sahil kesimi Pasifik kıyısında, ilginçtir yeşil yok ve dün gördüğünüz gibi çöl. Daha iç kısımlar And dağlarına kadar ve İnka toprakları ,yani dağlık bölge. Son olarak da amazonlar. Sonuncu bölümü göremedik ama Peru gezisi fırsatı yakalayanlar bunu da yapsınlar derim.
Cusco İknaların başşehri imiş. İknalar civaralarında bulunan 70-80 kabileyi hakimiyetleri altına alıp imparatorluk kuruyorlar. Cusco da imparatorluk merkezi. Bu arkadaşlar güneş tapıyorlar. Bilindik hikaye, zaman zaman güneş tanrısına insan kurban ediyorlar. İspanyollar İnkaları yendikleri zaman Cusco’yu da elden geçiriyorlar. İlk yaptıkları da muhteşem güneş tapınağını kiliseye çevirmek olmuş (foto1). Tabii ki başka kiliselerde (foto2) Cusco çok güzel bir şehir. Sanki kocaman bir tiyatro platformu gibi (foto3)
Gezinin Cusco çevresi ayağında Kenko, , pucapucara, Tambomachay, sacsayhuaman gibi inka kalıntılarının bulunduğu yerler vardı. Buraları kısmen ayakta olan yerler. Bunlar birer kale veya gözlemevi şeklinde kalıntılar. Machu Picchu yanında pek kıymeti harbiyeleri yok. Cusco'ya hakim bir tepe olan kenko da ön çok hatırladığım şey lamaları ile çocuklar. Bir kez daha anladım ki dünyada asla çirkin çocuk yok. Hele de böylesine yerel kıyafeti içinde olanlar. Boyundan büyük bir hayvani çekiştire çekiştire alana bir getirişi vardı, herkesin görmesini isterdim. Bu çocuk ve laması benim Peru favorilerimden, ayrıca her köşe başında rengarenk giysileri ile insanlar size poz veriyorlar; tabii ki 1 sole karşılığı (Foto 4,5).

Eklenen Resimler
     
kuru.umit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön