View Single Post
Eski 27-12-2016, 14:41   #2154
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,324
Zeytinyağda sahtekarlık yapan firmalar tüketiciye her taraftan zarar veriyorlar. Malum olduğu üzere geçen sene yağda çok büyük bir fiyat yükselmesi yaşandı. Bir ara üretici 20-25 lirası düzeyinde olan perakende fiyatı için otuz lira olmazsa şaşarım diyerek malını satmaktan korkar olduydu. Bu rakamlar telafuz edildiğinde İtalyanın bir kentinde markette gördüğüm sızma yağların litresi 5 euronun altındaydı. Üreticidir hakkıdır kazansın demek yeterli değil bu yağı yiyecek tüketiciyi de düşünmek lazım.
Bu sene sezon başında yağın litresinin toptanda on liranın altında olduğu konuşulmaya başlandı. Geçende Ayvalıktan 5 teneke yağ gelen arkadaşım istersen vereyim bir teneke dedi, olur dedim 10 lira kargo parası dahil 75 tl. ver yetiyor dedi. Yağ gayette güzel çıktı. Dün Migrostan bilinen bir üreticinin yeni sezon yağını aldım 2 lt.si 36 liraydı.

Bunları üreticinin yanında söyleyin dedikleri tek şey sen gazete okumuyormusun bütün yağlar karışık tabi verirler 15 liraya...Bunlar iddiasız üreticilerin yaklaşımı... Birde özel imalat yapıyoruz bandında olanlar varki yanına yaklaşamazsınız... Erken hasat soğuk sıkım yağ, tasarımı güzel cam şişede yarım litresi 35 tl....

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön