Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MaynaVira
Bir de denizin ortasında yetiştirmeye çalışanlar var. Onlara hiç değinmeyelim. 
Tabii astronotları da unutmamalı...
Bu arada; daha önce benzer bir soru sorulmuş ancak ben kapsamı biraz genişletmek istiyorum:
Elimde üç adet -ticari- selluka tohumu var. Bu sene en iyi ihtimalle bir tanesini yetiştirmeyi deneyebileceğim.
Acaba geriye kalan iki tohumu, -açıklamada özellikle belirtmem kaydıyla- paylaşıma açmama müsaade edilir mi?
|
5. Sıkça sorulan sorular
Köydeki kuzenlerim için de tohum talep edebilir miyim?
Hayır, sadece kendiniz için kendi yetiştirme ortamızda yetiştireceğiniz kadar ve kurallarda belirtilen kısıtlamalar çerçevesinde çeşit tohum talep etmeniz beklenir.
Tohum poşetinden az tohum çıktı. Gelen filan çeşit tohumdan bir tarla dolusu ekemedim.
Etkinlikten amaç, sizde olmayan bir çeşide ait tohumun size ulaştırılmasıdır. Siz isterseniz ilk senesinde sadece tohum almak için eker, ertesi sene kendi ürettiğiniz tohumlardan bir tarla ekebilirsiniz.
Mısır çarşısından veya marketten tohum satın alıp etkinlikte paylaşabilirmiyim
Hayır, buna gerek yok. Kendi yetiştirdiğiniz ve başkalarının da yetiştirmeyi isteyebileceği tohumları paylaşınız.
Yoldan geçerken bir fasulye tarlası gördüm. Kurumuş fasulyeler vardı. Sahibinden izin alarak bunlardan toplasam etkinlikte paylaşabilir miyim?
Hayır. Siz yetiştirmemişsiniz, çeşidi bilmiyorsunuz, hangi koşullarda yetiştirildiğini bilmiyorsunuz.
Pazardan bir domates aldım, yerli diye satıyorlardı. Tadını çok beğendim, çekirdeklerini çıkarıp paylaşabilir miyim?
Hayır.
Parkta, ne olduğunu bilmiyorum ama çok güzel bir ağaç gördüm, olgunlaşmış tohumları vardı, toplayıp paylaşabilir miyim.
Hayır, ne olduğunu dahi bilmiyorsunuz.
Komşumun bahçesinde nikotin çiçekleri vardı, resimlerini çekmiş, komşumun kullandığı gübre ve ilaçları izlemiştim. Komşumun izniyle tohumlarından toplayıp paylaşabilir miyim?
Evet.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/35301.htm