Selamlar,
Konuyu hortlatmış olacağım ama bu günlerde yaşadığım deneyimimi paylaşmak istedim.
Yaklaşık 6-7 aydır hindistan cevizini çimlendirmeye uğraşıyorum. 2 adet denemem başarısızlıkla sonuçlandı. Yaklaşık 4-5 hafta önce bir kez daha denemeye karar verdim.
-Marketten hindistan cevizi aldım. Alırken ağır ve içindeki su miktarı en fazla olanını seçtim.
-Et Balık Kurumu hamburger köftesi kutusuna damacana suyu doldurdum ve kapağını kapattım.
-1 hafta kalörifer peteği üzerinde beklettim.
-1 hafta sonra suyu tamamen boşalttım, dibine sadece 1 cm yüksekliğinde damacana suyu ekledim ve tohumu tekrar kutuya koydum, kutuyu üç koyu renk noktanın ağız gibi görüneni, diğerlerinden aşağıda kalacak şekilde yatay yerleştirdim ve 2 hafta daha beklettim.
-Bu aşamadan sonra üç koyu renk noktanın ağız gibi görünen noktasında patlama oldu ve beyaz oluşum belirdi.
-Beyaz patlama olan gözü hep altta tuttum.
-Beyaz kısım aşağıya yönlendi ve artık kutunun tabanına değecek büyüklüğe ulaştı.
-Daha büyük bir kutuya cocopeat koydum ve tohumu yarı yarıya cocopeat içine gömdüm.
-Beyaz kısmın üst tarafında bir patlama oldu ve 2 gün içerisinde patlayan kısım içinden sivri ayrı bir oluşum çıktı ve hafifçe yukarı yönlendi.
Bunun yaprak olma ihtimali var. Zaman içerisinde belli olur diye düşünüyorum. Önceki denemelerimde süreç bu kadar uzun sürmemiş, tohum çoktan çürümüştü. Bu uzu sürdüğü ve belirtiler de çimlenme yönünde olduğundan ümitliyim.
Son halinin fotoğrafını çekip paylaşacağım.
|