Şöyle demiştim:
http://www.agaclar.net/forum/1487075-post59.htm
Maalesef Türkiye'nin böyle listeler yapacak, o mesaiyi harcamaya gönüllü kurumları yok ama listeyi yapanların arasında olsaydım, Çiftehan'ı ilk 10 için teklif ederdim. Benim ilk 10'uma girer, bence başkalarının ilk 10'una da girer.
Böyle listeler hazırlanırken, kullanım alanları da düşünülmeli. Örneğin Hanımteni çok iyi turşuluk mahsul verir. Sarıkız, hem erkenci hem kılçıksız hem de çok lezzetli bir yeşil fasulye. Sazova çok iyi bir
filet fasulye. Maraş'ın Turtul fasulyesi çok iyi. Kızılcahamam'ın kuru fasulyesiyle Erzurum'un İspir'i ve acaraları, bunun dışında yine kuru fasulyelik olarak Dermason çok önemli çeşitler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş
Sayın Birnefestoprak bir mesajınızda lezzet bakımından ilk ona giren fasulyelerden biri demissiniz mumkunse bu fasulyeleri tanıtırmısınız?
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
|