View Single Post
Eski 22-12-2016, 07:16   #32
nk_tarim
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol Mesajı Göster
benim şahsi fikrim kusuruma bakmayın beni bağlar
fakat, hoağland 1930 larda hazırlanmış temel formül
böyle güzel otomasyonlu bir seraya, tek ürün çok aşamalı gübre proğramı ile başlamanız
sizi daha güzel tatmin ediceği kantindeyim
bitki ilk zamanlarda Anne sütü gibi sindire sindire büyüme istiyor
mademki kudret hocadan sera bekçisi aldınız umuyorumki kudret beyde size yardımcı olacak bir gübre proğramıyla başlangıç yapıp 1 -0 önde girmek kadreinizi deyiştirie bilir

not: neden böyle bir fikre sahipseniz derseniz birkaç yıldan beri zaman zaman siteden uzaklaşsamda genelde burdayım ,çok güzel sera kurupta sırf başlangıçta yapılan hatalar sevebiyle birkaç ayda topraksız tarımın adın duymak istemeyen arkadaşlar gördüm
aynı hataya düşmenizi istemem
yinede bildiğiniz gibi yapın iyi olur ALLAH tan kötü olur benden bilmeyin başırlar dilerim
tüm paylaşımlarınızı ilgi ile beklicem)
Paylaşımınız için teşekkür ederim İdris bey. Hoagland konusunda kısmen katılıyorum; genel bir formül ve çalışılan bitkinin özel ihtiyaçlarına vd. etkenlere göre düzenlemelere gitmek gerek.

Forumda ve farklı kaynaklardan bulduğum reçetelerin formüllerini (azot değerine göre oransal) incelediğimde, forumda daha önce de ifade edilen ve "benzer formüllerin farklı ec değerlerindeki reçeteleri" olması durumunu gördüm. Topraksız hattı faaliyete geçirip de Kudret beyle iletişime geçemedim henüz ama sizinde dediğiniz gibi bitkiye göre uygun formül kullanmak konusuyla ilgili olarak kendisiyle yaz dönemi görüşmemizde "hoagland ile başlayıp bitkiyi takip ederek, ihtiyaçlarını anlamaya çalışarak formülü revize etmek" şeklinde konuşmuştuk. Bu şekilde sistem çalışmaya başladığında hem Kudret beyle hem de forumda paylaşarak formülü uygun hale getirebileceğimi düşündüm.

İyi çalışmalar

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön