Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu
Son paragraftaki konu biraz gelecek ile ilgili olsa gerek. Şuan toprakta olan Na, Cl ve Si gibi elementleri bitki kullanıyor ama az kullandığı için şimdilik temin edebiliyor.
|
Bence gelecek ile ilgili değil, şimdi, hatta geçmişten bu yana şimdi ve gelecek ile ilgili.
Çay yapımında kullandığınız sudaki Na, Cl ve Si miktarlarını bilemiyeceğim. Ancak yaptığınız çaydaki ölçümler; Na 39 ppm, Cl 78 ppm, Si 15 ppm şeklinde. Bu değerlerin mikro element miktarlarına göre defalarca kere daha yüksek oluşuna dikkat.
Şayet bu değerler olduğu gibi kullandığınız sudan gelen değerler değil de yapraklardan çaya geçen değerler ise anlamı çok büyük. Bu kadar büyük miktarlarda Na, Cl ve Si'nin yaprakta ne işi var? (
Bu durumda suyu da analiz etmek şart oldu gibi
Elbette bu durum topraksız uygulamalar için geçerli. Toprakta bol miktarda silisyum var zaten.