Otların içinde en az olan sirken bitkisiydi, sanırım bunun azlığı bundan kaynaklı? Şuan seradaki marullarda hiçbir gübre eksikliği belirtisi yok. Havalar 1-2 gün güneşli gitse etkisi daha çabuk anlaşılacak.
Azotun düşük olması benim açımdan şu şekilde iyi, zaten fazlasıyla hayvan gübresi kullanıyorum. Özellikle marullarda hasada 2 hafta kala potasyum ve kalsiyum ağırlıklı gübreleme yapıyorum. Bu tamda ona uygun gibi.
Sizin yetiştirdiğiniz biberdeki renge çoğu üretici ulaşamaz bile. Bitkinin renginden sağlıklı olduğu anlaşılıyor. Çayda yer alan elementler fazla veya az olsada bitki kendine uygun ortamı sağlamış.
Son paragraftaki konu biraz gelecek ile ilgili olsa gerek. Şuan toprakta olan Na, Cl ve Si gibi elementleri bitki kullanıyor ama az kullandığı için şimdilik temin edebiliyor.
Konu dışında bir soruda ekleyeyim. Şimdi katı ortamda ürünler yetiştirdiğimiz zaman Ec değerini belli aralıklarda tutuyoruz. İlk sulamada İrfan çayı kullandık, ikinci sulamada sadece su verdik. Verdiğimiz bu su Ec değerini sıfırlıyor mu? Kısaca geri dönüşteki suyun Ec değerine göre yeni Ec belirlemek gerekir mi?
|